Image

Tunnbrödsskolan med Anki Berg

Tunnbrödsakademin har tillsammans med tunnbrödsbagaren Anki Berg och filmaren Johan Gunséus producerat en rad filmer som visar de många stegen i det härliga tunnbrödsbakandet från val av ved till färdig kaka. Tunnbrödsskolan med Anki Berg

Filmserien består av 8 delar: välja veden, tända elden, sätta degen, rulla degämnen, välja bakredskapen, kavla tunnbrödet, grädda i ugnen och förvara tunnbrödet. Alla stegen är viktiga för att resultatet ska bli så bra som möjligt och Anki presenterar och visar på ett pedagogiskt och tydligt sätt. 

Se filmerna och njut. Träffas med vänner för att titta och glädjas. Starta en studiecirkel för gemensamt lärandet och folkbildande. Visa filmerna i bagarstugan under Tunnbrödets dag eller när som. De finns där för dig som stöd och inspiration. Filmerna finns även textade på engelska, du hittar dem här.

Receptet som Anki bakar utifrån finns i vår receptbank som du hittar här.

Tunnbrödsskolan med Anki Berg, del 1 - Veden




Tunnbrödsskolan med Anki Berg, del 2 - Tända elden




Tunnbrödsskolan med Anki Berg, del 3 - Sätta degen



Tunnbrödsskolan med Anki Berg, del 4 - Rulla degämnena


Tunnbrödsskolan med Anki Berg, del 5 - Välja bakredskapen


Tunnbrödsskolan med Anki Berg, del 6 - Kavla tunnbrödet


Tunnbrödsskolan med Anki Berg, del 7 - Grädda i ugnen


Tunnbrödsskolan med Anki Berg, del 8 - Förvara tunnbrödet